Expertises

Onze expertises

Zowel mr. Maessen als mr. Houben is gespecialiseerd in strafzaken. Daarnaast bent u óók voor bestuursrechtelijke kwesties die samenhangen met het strafrecht (bijvoorbeeld: woningsluitingen ex artikel 13b Opiumwet of bijvoorbeeld VOG-zaken) bij hen aan het juiste adres.

Ook minderjarigen kunnen in aanraking komen met het strafrecht. Het kantoor staat in de persoon van mr. Houben ook minderjarigen bij als zij als verdachte worden aangemerkt.

Greep uit onze expertises

Maessen & Houben Strafrechtadvocaten houdt zich bezig met strafzaken. De specialisatie van zowel mr. Maessen als mr. Houben is duidelijk: strafrecht. Hierdoor blijven zij altijd volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het strafrecht.

De verdenking maakt voor Maessen & Houben Strafrechtadvocaten geen enkel verschil. Of het nu gaat om bijvoorbeeld een diefstal, een (zware) mishandeling, een drugsdelict, een zedendelict of een verkeersdelict: bij Maessen & Houben Strafrechtadvocaten bent u aan het juiste adres.

De impact van een strafzaak kan voor de cliënt en voor zijn of haar naasten groot zijn. Ook daarom is deskundigheid noodzakelijk. Een greep uit de expertises van Maessen & Houben Strafrechtadvocaten:

Drugsdelicten

Bijvoorbeeld: Hennepkwekerijen, drugslaboratoria (productie van hard/softdrugs), aanwezig hebben van hard/softdrugs, vervoer van hard/softdrugs, hard/softdrugshandel

Verkeersdelicten

Bijvoorbeeld: Rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, snelheidsovertredingen, veroorzaken (zwaar) ongeval (met dodelijke afloop of letsel), verlaten plaats ongeval, ongeldig verklaard rijbewijs, ingevorderde rijbewijzen, klaagschriften teruggave rijbewijs

Wet Economische Delicten

Bijvoorbeeld: Vuurwerkzaken, Geneesmiddelenwet, Milieubeheer

Wet Wapens en Munitie

Bijvoorbeeld: Voorhanden hebben vuurwapen, voorhanden hebben munitie, voorhanden hebben verboden wapen, wapenhandel

Uitingsdelicten

Bijvoorbeeld: Belediging, smaad(schrift), laster

Beslagzaken

Uw goederen zijn in beslag genomen en u wilt deze goederen terug

CBR-Procedures

Bijvoorbeeld: (lichte) educatieve maatregel alcohol in het verkeer, onderzoek naar de rijgeschiktheid

VOG-Zaken

Bijvoorbeeld: Zienswijze, bezwaar of beroep tegen (voornemen) afwijzen VOG

Geweldsdelicten

Bijvoorbeeld: Bedreiging, (zware) mishandeling, openlijke geweldpleging, (poging) doodslag, (poging) moord

Zedendelicten

Bijvoorbeeld: Aanranding, ontucht, verkrachting, (bezit en/of vervaardigen) kinderporno, grooming

Vermogensdelicten

Bijvoorbeeld: Diefstal (met geweld), inbraak, overval, straatroof, witwassen, fraude, valsheid in geschrifte

Overleveringszaken

Een ander land vraagt om uw overlevering omdat u in dat land als verdachte bent aangemerkt

Ontnemingsprocedures

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat u illegaal geld heeft verdiend en vordert dit van u terug

Bezwaarschrift DNA

Bezwaarschrift tegen het opnemen van uw DNA-profiel in de databank

Woningsluitingen

De gemeente besluit tot sluiting van uw woning ex artikel 13b Opiumwet nadat er drugs zou zijn aangetroffen of voorbereidingshandelingen daartoe zouden zijn verricht

Detentierecht

Bijvoorbeeld: beklag- en/of beroepszaken tegen de Penitentiaire Inrichting

Tarieven

Maessen & Houben Strafrechtadvocaten verleent bijstand op basis van drie financiële mogelijkheden. Een kleine portemonnee maakt daarbij geen verschil. Mogelijk komt u dan in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging/pro deo).

Indien u niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand kan een vaste prijsafspraak worden gemaakt voor de gehele zaak (fixed-fee). Ten slotte kan bijstand worden verleend op basis van het uurtarief (€ 250,- ex BTW). Bij ons weet u altijd waar u aan toe bent.

Gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging/pro deo)

Valt uw inkomen onder de door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde inkomensgrenzen of is in uw strafzaak voorlopige hechtenis bevolen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging/pro deo). Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Uurtarief

Het door Maessen & Houben Strafrechtadvocaten gehanteerde uurtarief bedraagt € 250,- exclusief BTW.

Vaste prijsafspraak

U betaalt vooraf één vast bedrag dat alle werkzaamheden dekt. Zo weet u waar u aan toe bent. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw strafzaak.

Reviews

Ken
Lees verder
Mr. Raimon Maessen is een zeer kundig, vriendelijk, hartelijk, eerlijk en vooral behulpzaam en luisterend oor op die momenten dat je het nodig hebt. Ze gaan tot het uiterste en nog verder om het beste resultaat voor de clienten te behalen. Toppers die weten waar ze het over hebben en van onrecht weer rechtvaardigheid maken. Ik adviseer hen daarom aan iedereen aan, die net die hulp en begrip voor de zaak nodig hebben. Toppers 👍👍die 24/7 bereikbaar zijn voor als je ze nodig hebt. Niets is teveel.
Wiepkje
Lees verder
Mr.Maessen voelden we ons gelijk op ons gemak. Hij is een super fijne eerlijke oprechte advocaat die je goede info geeft. Komt zijn afspraken na en we konden hem 24/7 bereiken. Een echte aanrader!!!
Annemiek
Lees verder
Ken Raimon al geruime tijd. Heb meermaals mensen naar hem doorgestuurd en zijn altijd met goed resultaat geholpen. Persoonlijk ben ik uiterst tevreden met Raimon als Advocaat. Heeft me reeds eerder bijgestaan. mocht ik in de toekomst een advocaat nodig hebben zal ik zeer zeker een beroep op dit kantoor doen!
Guero
Lees verder
Ik heb Raimon Maessen al jaren als vaste advocaat, bij alle zaken staat hij mij bij ! Top advocaat heeft me vaak buiten gehouden en straffen laten omzetten naar een werkstraf en een voorwaardelijke straf!! Voor mij geen andere advocaat meer laat me alleen bij staan door Raimon Maessen. En anders wel door Houben. Maessen de man die jou verdedigd en weet waar die over praat!! Met hem in de zaal aan je zijde komt het altijd wel beter dan je voor heen had gedacht. Beter vind je ze niet naar mijn ervaring wat een toppers!!!!
Ricardo
Lees verder
Bij gestaan door meneer Maessen bij aantal zaken. Deze man haal het onderste uit de kan voor je voor het best haalbare resultaat, zeer tevreden over tijd, opties en resultaten. Dhr Maessen is een echte aanrader als advocaat.👌
Dirk
Lees verder
De heer Houben is zeer professioneel en uitermate goed in zijn vak. Hij zoekt alles tot in de puntjes uit en geeft de volle 100% om de beste resultaten te behalen. Ik ben ontzettend goed geholpen door meneer Houben toen ik me moest voorbereiden op een rechtszaak. Hij is eerlijk geweest bij de intake en vertelde me meteen wat ik kon verwachten, maar ik heb geen enkel ogenblik het gevoel gehad dat hij oordeelt en juist gemerkt dat hij altijd in oplossingen denkt. Ik heb continu contact met hem kunnen opnemen als ik vragen had, zonder dat ik daarbij eerst met een tussenpersoon heb moeten spreken. De uitkomst van de rechtszaak was erg positief en ik heb dat zeker te danken aan zijn expertise en inlevingsvermogen!
Relano
Lees verder
Geweldige advocaat zijn heel klantgericht en nemen zich tijd en moeite voor een zo goed mogelijk resultaat na mijn goeie ervaring met Wesley zou ik dit bureau zeker aanraden aan iedereen
Boudewijn
Lees verder
Een betere advocaat had ik niet kunnen wensen! Een geweldig leuke en gezellige jonge advocaat met gigantisch veel verstand van zaken! Hij was voor mij altijd bereikbaar, geen tussenpersonen maar altijd direct contact. Echt een absolute aanrader voor iedereen! Hij heeft me vanaf dag 1 perfect geholpen, en hij heeft de uitspraak zodanig omlaag gekregen dat ik het nog amper een straf kan noemen! Als ik ooit weer een advocaat nodig zou hebben dan is Wesley de allereerste die ik bel!
Damian
Lees verder
In 1 woord wat een geweldige heren! Meneer Houben heeft mij geholpen in een zaak. Ik zelf zat met mijn handen in mijn haren… Zoon zorgen mijn 1e strafbare feit ooit. Natuurlijk enorm dom om een strafbare feit te plegen maar dit is nu eenmaal gebeurd. Meneer Houben heeft mij echt meer dan goed geholpen. Ieder moment dat ik mij zorgen maakte om iets wist meneer Houben mij direct te kalmeren en bij te staan. Uiteindelijk heeft meneer Houben ervoor gezorgd dat ik er bijna zonder problemen mee weg kom…. Dit is voor mij een enorme wijze les. Ik hoop dat ik nooit meer een advocaat nodig heb in mijn toekomst, maar als dan weet ik zonder twijfel naar welke advocaat ik vraag meneer Houben! Natuurlijk ook enorme complimenten naar meneer Maessen! Wat een geweldige, fijne maar vooral ook professionele advocaten!
Yussuf
Lees verder
Super goede advocaat. Wesley Houben heeft jarenlange ervaring in het strafrecht. Weet precies hoe de hazen lopen. Kan niet anders dan van hem te houden. Lichtpuntje in het donker.
Lily
Lees verder
Ik ben bijgestaan door meneer Houben als jongste client van hem. Heeft me echt al paar keer zo goed geholpen en als laatste keer een hele vrijspraak. Hij is een top vent!! 💪🏼 hij gaat er echt voor
Remco
Lees verder
Top advocaat, goed zijn huiswerk gedaan en goed ingestudeerde rechtzaak wat leidde in een vrijspraak!!! In een 50/50 zaak Good Job, mr. Wesley Houben
Max
Lees verder
Door dhr. Houben bijgestaan als advocaat in een strafzaak. Duidelijke communicatie, prettige manier van werken en vooral enorm ervaren en deskundig! Dankzij zijn inzet dan ook een top resultaat gehaald in mijn strafzaak! Ik raad hem ten zeerste aan!
Previous
Next

Bespreek alle mogelijkheden